zaterdag 17 september 2011

Bløf met de Alles Blijft Anders tour in de Vechtsebanen

Gisteravond heb ik met Myra, broer en schoonzus een geweldig strak optreden van Bløf in de Vechtsebanen in Utrecht bijgewoond.
Het voorprogramma werd verzorgd door de Handsome Poets. Een groot deel van de bezoekers leek niet bekend met deze band, maar ze poogden toch om iedereen bij hun muziek te betrekken en dat lukte soms heel aardig. Er werd zelfs nog een wave ingezet op de tribunes. Hun grootste hit bewaarden ze als afsluiter en deze speelden ze gelukkig ook in een wat langere versie. Een band met potentie!

Om half 10 stonden de Zeeuwse heren op het podium en zij trakteerden de fans op een 9 kwartier durend geolied muziekfeest met vele hits en af een nummer die ze nog maar zelden gespeeld hadden. Natuurlijk werd er afgesloten met twee toegiften en zo kwam het dus dat de show tot 23.45 uur doorliep. Fantastisch!
Ik had eerst mijn bedenkingen bij de Vechtsebanen als concertlokatie, maar de afmetingen en akoestiek vielen me eigenlijk niets tegen. De naar zeggen 3400 bezoekers werden niet alleen getrakteerd op een redelijk goed geluid, ook de lichtshow die Bløf verzorgde was prachtig. Als voorbeeld dit nummer:

Het lijkt alsof Bløf nu zo'n beetje op het toppunt van hun muzikale kunnen zitten, maar hopelijk weten ze dit toppunt lang vol te houden.

Geen opmerkingen: