donderdag 24 mei 2012

Lange rit, weinig spektakel

Hadden we bij de slappe buien van gisteren nog een zeer waarschijnlijke landspout gezien (helaas geen foto), de buien van vandaag waren na een rit van bijna 1000km nog minder spannend. We zijn ondertussen aanbeland in Nebraska waar een raar front met een windsprong van 180 graden snel trekkende buien produceerde. Daar zat ook hagel bij, maar fotogeniek was het allemaal niet. Het loopt ondertussen tegen middernacht en op de radar in ons motel in Lincoln zien we dat er in de koude lucht een nieuwe buienlijn ontstaan is. Deze zal hier vannacht nog wel over komen, dus wie weet komt het toch nog tot bliksemfotografie.
De komende dagen verblijven we waarschijnlijk ook in Kansas en/of Nebraska, er blijven hier kleine chasekansen.
We hebben vernomen dat het in Nederland ook eindelijk een beetje warm geworden is. Vandaag zijn we uit Amarillo vertrokken en daar zou het 100F zijn geworden. U begrijpt, we zijn ondertussen de warmte gaan waarderen en hopen dat we volgende week ook warm ontvangen worden in Nederland!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Beetje warm?... gisteren onweer des doods in nederland ;)

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/05/live_stormchasen_in_de_lage_la.html#comments

Anoniem zei

Mooi man.

Myra zei

@Anoniem, hier in Utrecht hebben we niets gehad, geen regen, hagel of onweer.

de vogelaar zei

Bij ons is 2.2. mm regen gevallen en door een inslag in de buurt is de stroom en de telefoonverbinding er zo'n 10 min eraf geweest. Ook in Coevorden was de stroom eraf.

Anoniem zei

Bernie!

Ik zit net de meerdaagse te maken en...jullie worden idd warm ontvangen. Saaie noordelijke stroming en temperaturen die weer terug naar af gaan. Ideaal n8dienst weer zou ik zeggen. Nu lekker in korte broek en met de fiets naar het werk.

Geniet nog ff van de zomer daar, doen wij dat hier ook.
Grtz Rob