zondag 19 januari 2014

Een zondagse wandeling door het park

Opnieuw brak de zon weer enige tijd goed door en aangezien het de komende week vooral grijs lijkt te blijven, was het zonde om vandaag binnenshuis te blijven. Aangezien het zondag is, was het wel weer erg druk met sporters op Het Lint en leek mij het centrum van het park, de zogenaamde Binnenhof, ook niet bepaald rustig. Dus ben ik voor de verandering naar de Buitenhof gegaan en daar bleek het behoudens een enkele hondenwandelaar wel tamelijk rustig.

Door het uitblijven van vorst groeit en bloeit er van alles buitenshuis. Daar komt mogelijk de komende week verandering in als een koudereservoir boven NO-Europa probeert uit te breiden in westelijke richting. Maar hoe ver de vrieslucht weet te komen, is nog alles behalve zeker, zoals ook goed te zien in onderstaande EPS-data voor Midden-Nederland. (uitdraai van hedenochtend, bron: weerplaza.nl):

Zo'n 10 dagen geleden oogde de EPS uitvoer voor 15 dagen vooruit nog iets meer winters en daar is eigenlijk niets van terecht gekomen. Een winter zonder hellmann-punten (koudegetal=0) is nog nooit voorgekomen, maar wie weet slaagt de huidige winter daar wel in.

Geen opmerkingen: