zaterdag 18 januari 2014

Vogels, Groene Hart en Bloei

Een vrije dag in januari. De zonsopkomst was direct veelbelovend

en regen leek de gehele dag uit te blijven. Wellicht was het vandaag dus ideaal weer om de tuinvogels te observeren? Halverwege de ochtend ben ik er een ruim half uur voor gaan zitten om daarna de resultaten door te geven aan de Nationale Tuinvogeltelling van de Vogelbescherming. Het leek echter minder druk dan ik de afgelopen weken waargenomen heb, maar uiteindelijk kwamen de vaste gasten weer langs; 3 Groenlingen, 2 Koolmezen, 2 Merels, 2 Tortelduiven, 1 Roodborst, 1 Pimpelmees en 1 Ekster op het dak van de schuur.

Direct na de lunch was het de hoogste tijd voor een rondje op de mountainbike. Het was ondertussen een graad of 8 en er stond een matige zuidoostenwind. Het is uiteindelijk een rondje van tegen de 50km door het Groene Hart geworden. En groen dat was het! Het leek wel april, zo groen waren de weiden. Dat was tijdens de vorige jaren wel anders. Als er al geen sneeuw lag, was het gras niet zelden bruinig tot zelfs dor door de vrieskou. Maar het huidige groen oogt zo veel levendiger!

Bij thuiskomst heb ik nog even een rondje door ons tuintje gemaakt en daar bloeit toch opvallend veel voor deze tijd van het jaar. Een enkele zomerbloem, winterbloemen en de eerste voorjaarstekenen door elkaar heen. Best bijzonder!

Ons ratje wordt er ook vrolijk van...

Geen opmerkingen: