donderdag 10 april 2014

Laatste bezoek aan Tivoli Oudegracht

Tivoli Oudegracht sluit dit jaar zijn deuren voor de grote popconcerten en gaat verder als Tivoli-Vredenburg in het grote nieuwe muziekgebouw. In een reeks van 38 concerten wordt er afscheid genomen van Tivoli Oudegracht. De concerten zijn hét afscheid van het gebouw, voor zowel bands als publiek. Alle artiesten in deze serie traden al eerder in Tivoli Oudegracht op en hebben door de jaren heen een speciale band met de zaal opgebouwd.

De locatie aan de Oudegracht heeft een capaciteit van ongeveer 1000 personen en heeft 2 verdiepingen, waarbij de bovenste als balkon fungeert dat neerkijkt op de dansvloer en dat geeft toch altijd wel een bepaalde sfeer. De nieuwe popzaal, genaamd Ronda, zal een capaciteit van 2000 bezoekers hebben.

Maar goed, gisteren zijn Myra en ik waarschijnlijk voor de laatste keer voor een concert in Tivoli Oudegracht geweest en wel voor het bijwonen van een concert van Kensington. Deze Utrechtse band is met hun meezingrock van stadionproporties eigenlijk al vanaf de oprichting te klein voor Nederland. Met steun van 3FM en De Wereld Draait Door en dankzij veel optredens is Kensington een professionele rockmachine geworden die klaar is om Europa te veroveren. En dat is precies wat de band deze zomer wil gaan doen. Een springplank voor dit grote avontuur is er al: tijdens het uitzinnige MTV-gala vorig jaar in de Ziggodome won Kensington een MTV Europe Music Award. Mogelijk staat er voor komende avond ook nog de winst van een 3FM-award op het programma.
Ik had de band een aantal jaren geleden al eens gezien op festival deBeschaving, maar toen konden ze nog niet overtuigen. Nu, een aantal grote radiohits later, kwam het allemaal beter uit de verf, zeker ook omdat er bij tijd en wijle interactie met het uitzinnige publiek was. Het bombastische geluid was misschien iets te veel voor een relatief kleine venue als Tivoli Oudegracht, maar de geluidskwaliteit was eerlijk gezegd best goed.
Michiel (welke Michiel?) zegt nu trouwens op 3FM dat het gisteravond een waanzinnige show was, amen!
Enkele filmpjes van Youtube:

Mijn volgende concert staat voor Eerste Paasdag op het programma, maar dat zal plaatsvinden in Tivoli de Helling.

Geen opmerkingen: