maandag 7 april 2014

Laatste dag van ongekende reeks zachte dagen

Morgen valt het maximum zeker 10 graden terug, maar vandaag is het op uitgebreide schaal nog meer dan 20°C geworden. Lokaal werd het zelfs 23 graden! Afgelopen vrijdag eindigde de reeks ADS-dagen, aangezien de zon die dag amper zichtbaar was, maar de temperatuur bleef aardig op niveau. Vandaag kwam de zon weer verrassend goed tevoorschijn en ondanks de 4 Bft op de anemometer was het toch zonde om vandaag niet te gaan fietsen.
Zodoende heb ik een rondje van 60 km gedaan. Eerst tegen de wind in stoempen en vervolgens met de wind in de rug weer naar huis. Heerlijk!

Klik hier voor een foto van een sierkers vorig jaar op 4 mei en dan hieronder de foto van vandaag, 7 april:

De flora loopt dus zeker een maand voor op vorig jaar!
Meer foto's onderweg:

Het zou mooi zijn als deze zomerse periode, als die dan toch moet eindigen, een waardig einde in de vorm van onweer krijgt. En die kans bestaat! Voor vanavond staan buien op het programma die vooral voor het koufront fors kunnen uitpakken. Helaas zal het pas na zonsondergang worden eer de meest georganiseerde buien onze kant optrekken, dus moet ik het als buienliefhebber van de bliksems hebben. Maar als die dan komen, hoor je mij niet klagen!

Geen opmerkingen: