maandag 25 mei 2015

Busted on the dryline

Zelfs in deze natte tijden is er nog sprake van een dryline in deze streken!
Maar laten we beginnen met het natte deel, want dat is natuurlijk groot nieuws momenteel. Gisterochtend zijn we vanuit Vernon een stukje Oklahoma ingereden, naaar Altus. De meeste kreken zijn buiten de oevers getreden en de rivieren oogden woest. We hebben even een fotostop gemaakt bij de grensrivier tussen OK en TX, de Red River. Deze kolkte behoorlijk, maar erg extreem oogde het nou ook weer niet. Aan de andere kant ben ik hier ook wel geweest dat de rivier slecht een miniem stroompje was.


In de namiddag hebben we geprobeerd om de enige bui die op de dryline ontstaan was te onderscheppen. Deze hing nabij Sweetwater en vanaf 50 mijl afstand zag het er gezond uit met zelfs even een overshooting top. Maar dichterbij gekomen oogde het steeds minder met amper een basis en je kon door de neerslag heen kijken. Bij Rule zijn we dus maar weer omgedraaid. Als chauffeur heb ik geen foto's van deze bui kunnen maken.

Na enig zoeken naar een geschikt restaurant in Vernon hebben we ons avondmaal genuttigd bij een Chinees buffertrestaurant en dat was niet verkeerd en nog erg goedkoop ook.

Een nadeel van al het vocht hier is de hoeveelheid steekmuggen. Tijdens een potje voetbal had je zo een tiental van die bijtmonsters op je been zitten. Dus hebben we het vertier verder maar binnenshuis gezocht.

Het is nu nog geen 9 uur in de ochtend en het volgende zware buiencomplex komt weer onze kant op. Kan een lange dag gaan worden!

Geen opmerkingen: