zaterdag 23 mei 2015

Voorlopig laatste chasedag in ZW Texas

We begonnen de dag in het relatief toeristische Alpine, Texas, omringd door fraaie bergruggen.
Onze eerste stop van de dag was bij Fort Davis; een zogenaamde National Historic Site. Een voormalig legerkamp uit de 19e eeuw om de weg tussen San Antonio en El Paso te beschermen tegen aanvallen van de Apache en Commanche Indianen. Een deel van het kamp is nog relatief in originele staat. Wij hebben ons ook vermaakt met een hike over een nabijgelegen trail.

Halverwege de middag begonnen de buien weer te ontstaan, maar vanwege droge lucht op middelbaar niveau hadden de eerste cellen grote moeite om door te stoten. We vonden een fraaie lijn met congestici en uiteindelijk ontstonden hierop enkele buien. Een ervan werd zelfs severe met mogelijke eigenschappen van een supercell. Het kan zijn dat we nog een landspout tornado hebben gezien, maar dat was niet helemaal duidelijk. Het zwaartepunt van de bui hing boven een ontoegankelijke bergrug en we hadden er geen zicht op. Op een gegeven moment ontstond er een koude inflow met stratus (hoe?) en deze zorgde ervoor dat de cel een langzame dood stierf.
Ook de andere buitjes stopten ermee aan het begin van de avond zodat ook bliksemfotografie geen optie meer was. Dus hebben we maar en steak genuttigd in Fort Stockton en zijn daarna naaar Andrews gereden.

Vandaag chasen we waarschijnlijk in de zuidelijke panhandle tot nabij de Red River. Later meer...

Geen opmerkingen: