zondag 17 mei 2015

General failure

We begonnen de dag gistreren in Colby, het noorden van Kansas. Aanvankelijk zag het er naar uit dat Kansas goed mee ging doen met de zware buien, maar naarmate de ochtend vorderde was duidelijk dat ochtendconvectie het noordwaarts stromen van vochtige onstabiele lucht verhinderde. Naar het zuiden dus, opnieuw een lange rit.
Boven het oosten van de TX panhandle en het westen van OK waren reeds buien in een lijn actief, maar ook die oogden niet echt chasebaar, dus probeerden we de buien op de dryline te onderscheppen.
Dat is uiteindelijk gelukt, maar de ZW winden aan de droge kant bleken zo sterk dat de buien daaar last van kregen en niet konden doorgroeien tot supercells. Daarentegen ging het 600 km naar het zuidoosten wel los met supercells die al snel tornadic werden en een aantal grote, fraaie tornado's produceeeden. Deze waren voor ons niet meer te halen en dus waren we nogal teleurgesteld.
Aan het begin van de avond hebben we dus maar een restaurant bezocht in Canadian, alwaar we ook 5 jaar geleden een keer goed gegeten hadden.
Momenteel zitten we in Childress, TX en gaan straks weer verder naar het zuiden. De kans op tornado's is weer afgenomen, maar de onweerskans blijft. Ook voor de komene dagen zien we nog voldoende kansen, waarschijnlijk vooral in Texas.

Geen opmerkingen: