donderdag 21 mei 2015

Chase results

And the results are in!

We begonnen de dag met een bezoek aan de meteoorkrater bij Odessa. Deze heeft door sedimentafzettingen in de loop der millenia veel aan schoonheid verloren, maar er was nog iets van een krater zichtbaar.

Daarna reden we door naar Fort Stockton en op de highway kregen we dus iets tegen onze voorruit wat een behoorlijk barst opleverde. Het contact met de verhuurder kostte veel tijd, maar gelukkig konden we toch doorrijden. We hebben een tijdje gewacht nabij Fort Stockton want daar kon toch het 1 en ander gebeuren, maar het zette niet lekker door. Wel hing er ondertussen een ontwikkelende supercell nabij Big Lake en uiteindelijk is dat onze target geworden.
Na ruim 2 uren rijden kwamen we dan eindelijk bij deze bui, maar helaas had het koufront de supercell eigenschappen vernietigd. Het werd al vrij snel een MCS dat weinig fotogeniek was, alleen een weinig gevaarlijk ogend shelf cloudje.

We besloten van de gelegenheid gebruik te maken om eindelijk weer eens een dinr te nuttigen en dat deden wwe bij een typisch Texaans optrekje in Junction.
Na het eten konden we aan de slag met bliksemfotografie en dat hebben we enkele uren vol weten te houden. Het MCS produceerde enorm veel regen en vele fraaie bliksems. Roel was er blj mee op zijn verjaaardag.
De barst in de voorruit is nog iets gegroeid door een aanvaring met een vliegend beest, maar lijkt nu vrij stabiel gelukkig.

1 opmerking:

David zei

Die inslag is gaaf zeg! Leuk everhalen mannen en Roel, nog van harte!
David