zaterdag 16 mei 2015

Een dag racen

Vandaag zaten we aan de vroege kant in de auto; na het ontbijt reden we om 9 uur reeds vanuit Brownfield TX in noordelijke richting. Aanvankelijk hing er nog veel stratus, maar met een uur was de lucht weer vooral blauw en kon het kwik aan een opmars richting 28 graden beginnen (klink vast aangenaam met de huidige temperaturen in Nederland).
Na 8 uren en ruim 800 kilometer zijn we in noordelijk Kansas beland, in een motel in Colby waar we ook tijdens een eerdere vakantie verbleven hebben. Qua buien is hier helaas weinig gebeurd en zelfs in het gebied met de meeste potenie (NW Nebraska) heeft de amosfeer niet gebracht wat sommige er van verwacht hadden.

Het voordeel van de afwezigheid van buien is dat we nu eindelijk weer een goede maaltijd hebben genoten in een lokaal steakrestaurant. Ook hebben we vanavond een lokaal spectakel mogen aanschouwen; het racen met opgevoerde auto's en stockcars in de Thomas County Speedway.
Veel lawaai en stank en best geinig om te zien, maar heel bijzonder was het nou ook weer niet.

Vannacht zou het kunnen gaan onweren en ook voor morgen zitten we in het gebied waar zware buien kunnen gaan ontstaan. Hopelijk gaat dat ook gebeuren. Wacht, nu begint het ineens te onweren!

Geen opmerkingen: