vrijdag 22 mei 2015

De grote bocht naar Mexico

Koud, kil en knudde was het weerbeeld in grote delen van Texas gisteren. Een koufront had alle zomerse warmte verdreven en daarvoor in de plaats was een groot deel van de staat bedekt onder een stratusdeken waar dikwijls dichte motregen uit viel. De bijbehorende temperaturen daarbij waren recordlaag, sommige plaatsen haalden met moeite 13 graden.

Het is sowieso ietwat raar weer in de VS, in elk geval sinds wij hier zijn. We hebben nog amper in de echte tornado/chase alley kunnen jagen en zoals jullie gelezen hebben zijn we vooral in diep zuidwest Texas verbleven. Dieper dan gisteren konden we niet geraken, want we hebben namelijk een bezoek gebracht aan de Big Bend National Park tot aan de grens met Mexico.
Een bergachtig woenstijnlandschap met een meanderende rivier door kloven maakten het een leuk uitstapje. Dat we ook nog een onweersbuitje gezien hebben, maakte het nog iets bijzonderder. We kwamen namelijk net ten zuiden van het front uit en konden nog even ruiken aan 27 graden.

In de avond hebben we een goed diner genuttigd in de ghost town Terlingua, waar dan toevallig wel weer een restaurant was. Only in America...

Geen opmerkingen: