vrijdag 25 december 2009

Weihnachtstauwetter

Ja hoor, het is weer zo ver. Eén van de meest waarschijnlijke singulariteiten in het Nederlandse klimaat doet zich weer voor: verzachting en dus DOOI tijdens de kerst!
Na anderhalve week vorst met voor een deel een aanzienlijke hoeveelheid sneeuw, is het vandaag voor het eerst serieus gaan dooien en dat in combinatie met regen. En dat terwijl het richting de jaarwisseling opnieuw kouder lijkt te worden.
Het zij zo, maar echt vrolijk oogt het allemaal niet:


Om de kerstsfeer toch maar even op te pimpen een korte terugblik op eerder deze week (om het af te leren?):




Ok, allemaal leuk en aardig die vorst en sneeuw, maar ik heb ook een hobby die minder op deze winterse elementen zit te wachten: (sub)tropische flora! De meeste palmen in de tuin ogen nog redelijk na de afgelopen week, alleen de Washingtonia robusta is tot een hoopje andijviesnot getransformeerd.
Wat moet je dan ook met dergelijke planten in ons klimaat zal je denken. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat subtroptische flora zich snel zal kunnen aanpassen aan ons warmer wordende klimaat en dus meer gangbaar zullen worden. Het afgelopen jaar is dan ook weer warm verlopen in Nederland en bovenal zeer zonnig:

Dat 2010 daar nog maar een schepje bovenop moge doen! ;)

Alle lezers en volgers; warme dagen toegewenst en dat 2010 voor jullie maar een bovengemiddeld jaar moge worden!

Geen opmerkingen: