vrijdag 11 oktober 2013

Vakantie in eigen land - dag 9: fietsen door de Schoorlse duinen en stadswandeling in Alkmaar

Na een goed ontbijt in ons hotel werd het tijd voor enige fysieke inspanning en deze begon met een tocht op de bij het hotel gehuurde fietsen. Vanuit Bergen reden we eerst in noordelijke richting naar Schoorl en vervolgens naar het kleine dorpje Groet. Van daaruit zijn we dwars door de bossen en duinen zuidwaarts gegaan met als uiteindelijk doel de oude binnenstad van Alkmaar. Hieronder een kaartje van de gereden fietsroute, zo'n 37 km:

Het weer werkte nog redelijk mee, al kreeg de zon maar spaarzaam de ruimte en nam de wind langzaam in kracht toe. Het duinreservaat is een prachtig gebied en zeker een bezoek op de fiets waard!

Na een lunch genuttigd te hebben op een verwarmd terras in Almaar, begonnen we aan een stadswandeling door het historische centrum. Alkmaar bleek een aangenaam stad voor een dergelijke wandeling want er was genoeg te zien en te ontdekken.

In de namiddag keerden we terug naar het hotel in Bergen en in de avond hebben we heerlijk gedineerd in restaurant "De Oude Prins".

Geen opmerkingen: