zaterdag 23 maart 2013

Het voelde vanochtend als -15 graden

Bovenstaande kop was vanochtend in de online Volkskrant te lezen. U merkt, het is nog altijd winter in Nederland. Op deze Wereldmeteorologiedag, heeft de atmosfeer een speciaal feestje in gedachten. Iedereen klaagt/heeft het over het weer!
Toch is de temperatuur vanmiddag overal boven het vriespunt uitgekomen en valt het me eerlijk gezegd nog mee hoe de actuele gevoelstemperaturen zijn:
Het went blijkbaar snel, de koude van de laatste tijd. Het zonnetje maakt het ook allemaal net iets minder koud, al blaast er wel een windje die door huid en haar gaat. In het zuiden valt bovendien enige sneeuw, maar de hoeveelheden zijn pinda's vergeleken met wat er aan de andere kant van de Noordzee naar beneden komt:
Gelukkig wordt er voor de komende 4 dagen geen sneeuw in Utrecht verwacht, mogelijk komt het halverwege volgende week weer tot gevlok. Het blijft namelijk maar koud tot zeer koud en maart 2013 is hard op weg om in de top 5 van koudste lentemaanden sinds het begin van de metingen in Nederland terecht te komen.
Het is zelfs niet helemaal uitgesloten dat de kou zich tot in april weet hand te haven. Koude paaseieren dus!

Geen opmerkingen: