dinsdag 6 april 2010

Update uit de tuin

Bij deze de laatste stand van zaken over al het geen groeit en bloeit in ons hofje.
Het toppunt van de lente is toch wel de bloeiende Prunus. Vorig jaar heeft deze slechts enkele dagen mogen bloeien (op vrijwel de exacte datum als dit jaar), want hevige onweersbuien hadden al snel korte metten met de bloesem gemaakt. Nu oogt het boompje zo, aan de voet staat de bloeiende Skimmia:



Afgelopen week heb ik mezelf ook getracteerd op een vleugje Méditerranée, in de vorm van een Oleander op stam:


En sinds een maand staat een heuse kamerplant (uit grootmoederstijd) op een schaduwrijk plaatsje; de Fatsia japonica, ofterwijl de vingerplant:


Om het geheel ook in de donkere uren wat meer sfeer te geven staan er drie led-spotjes. Deze zijn vooral op de Trachycarpus palmen gericht:

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi Bernie,

Uwe pruimenboom ziet er goed uit in de voorjaarszonneke. Ook de rest groeit al flink door precies. Hoe is het trouwens met dienen avocado gesteld? Heeft hij de zomer op zolder overleefd of moet ik een nieuwe plant opsturen? Die dingen groeien hier heerlijk door, en zit nu al aan een boom van 40cm op 4 maand.

Groenten,

Woestijnkabouter

Unknown zei

Dag kabouter,

Uwen avocado staat nog altijd op zolder, onder een dakraampje. Ik vermoed toch dat het er iets te koud voor hem is, want hij laat zijn onderste bladeren vallen. Maar er groeien ook weer nieuwe aan. Als het buiten verder opwarmt, gaat de pot naar buiten!