zondag 3 januari 2010

GROENE hart en Randstad

Het is tijdens het afgelopen etmaal niet gelukt om het in Utrecht te laten sneeuwen, helaas. Wel is er in Zuid-Nederland nog een leuk laagje sneeuw gevallen, maar het noorden van het land heeft tot nu toe de hoofdprijs. Hieronder de situatie bij mijn ouders in Oosterhesselen:


Hier een foto bij familie in Oosterwolde:


Een opmerkelijk feit dus dat een groot deel van het land momenteel te maken heeft met een (al dan niet significant) sneeuwdek, behoudens de Randstad (incl. het GROENE hart):



Momenteel is het windstil en tamelijk helder. In de aanwezige koude luchtsoort zijn dit natuurlijk de ideale ingrediënten voor een nacht met (zeer) strenge vorst, zeker daar waar sprake is van een sneeuwdek. Gaan we op herhaling van januari 2009?

Hier in Utrecht zal het door de uitgebleven sneeuw niet recordkoud worden, maar ik heb voor de zekerheid een enkele palm/olijf en de meeste palmsperen van een laagje noppenfolie voorzien. Waarschijnlijk is het al te laat en/of onvoldoende, maar het geeft je toch het gevoel dat je nog iets geprobeerd hebt. Dat wordt in het voorjaar weer nieuwe plantjes uitzoeken waarschijnlijk!

1 opmerking:

Woestijnkabouter zei

HI Bernard,

Sneeuw is zoooo leuk om naar te kijken, dus blijf vooral veel foto's de wijde wereld insturen. I like!

Het zandmannetje