zaterdag 18 september 2010

Andalucía 2010 - Dag 1: AMS - AGP - Torremolinos

Hola geachte volgers!
Jullie zullen ongetwijfeld gemerkt hebben dat de laatste twee weken nogal rustig verlopen zijn qua updates op deze weblog. Maar dat had een legitieme reden; Myra en ik verkeerden die periode in warmere sferen op het Iberisch Schiereiland, voor een rondreis door het overweldigende Andalusië.
Om jullie geduld te belonen, zal ik vanaf vandaag een dagelijks verslag van de rondreis plaatsen, vooral versierd met fotografisch materiaal.
We starten met het verslag van 5 september, de vlucht naar Malaga en het verblijf in het niet zo romantische Torremolinos.
De reis naar Spanje, tijdens de nanacht en ochtend, verliep voorspoedig, al hadden we enige moeite met het localiseren van het transferbusje naar de autoverhuur. Aldaar kregen we i.p.v. een Nissan Micra (was de goedkoopste optie) een knalrode, sportieve 1.6L diesel Hyundai I30!
Deze was gloednieuw, had slechts 8km op de teller en had nog nooit een volle tank gehad. Daar moest verandering in komen natuurlijk en voor €55 waren we 50L peut rijker. De kleding voor de vlucht paste niet helemaal bij de atmosferische condities in Zuid-Spanje trouwens:

Na de tankbeurt was het overigens nog maar een klein stukje rijden naar ons appartement in het toeristische Torremolinos. Een klein dorp met veel toeristen, dus grote parkeerperikelen. Het heeft me potjandrie zo'n twee uur gekost om binnen een straal van 1 km van onze overnachtingsplaats een parkeerplaats te bemachtigen!
Je hoort me niet klagen; de rest van de dag hebben we heerlijk uitgerust op het strand en de boulevard...



Morgen het verslag van de reis naar het fraai gelegen hotel nabij Ronda.

Geen opmerkingen: