donderdag 23 september 2010

Andalucía 2010 - Dag 6: Sevilla - Córdoba

Halverwege de ochtend hadden we de koffers en tassen weer in de auto reed Myra ons Sevilla uit. Dat ging natuurlijk niet zonder een verkeerde afslag, maar al met al kwamen we redelijk soepel op de rustige snelweg naar Córdoba.
Ook de rit door Córdoba met zoektocht naar het hotel verliep zonder al te veel problemen en rond het middaguur hadden we dan het fraai gelegen hotel gevonden. Het bevond zich op een berg, zo'n 5 km buiten de stad.


Mirador de Córdoba betekent zoveel als balkon van Córdoba of uitzichtspunt over Cordoba en dat is geen slecht gekozen naam als dit het uitzicht vanuit je kamer is:

We wilden even een dagje rust na alle stadswandelingen, zeker omdat het één van de warmste dagen van de vakantie was. Op de vliegvelden van Sevilla en Córdoba werd 35°C gemeten, in de stad zal het zeker heter geweest zijn. Gegevens Córdoba deze dag:

In de nabijheid van het hotel was verder weinig bezienswaardig, dus besloten we bij het hotel te blijven. In de restaurantserre? Nee, natuurlijk niet, bij het zwembad!


Het water zag er uitnodigend uit bij 35°C, maar het bleek dermate koud dat je er een hartverzakking van kreeg. Ik begrijp nog steeds niet hoe ze dat water zo koud krijgen, 's nachts ijsblokken erin gooien? Desondanks heb ik er toch maar in gezwommen, maar je moest wel in beweging blijven om niet te verstijven.
Het late zonlicht in het dal en de daaropvolgende oplichtende stad waren vanuit onze kamer goed te zien:


De volgende dag zouden we pas echt een ontmoeting hebben met de stad Córdoba. Dat bleek een vriendelijke omhelzing, maar daarover morgen meer.

Geen opmerkingen: