dinsdag 21 september 2010

Andalucía 2010 - Dag 4: Ronda - Sevilla

Halverwege de ochtend verlieten we het hotel nabij Ronda en reed Myra ons over de autovía naar Sevilla.

"Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië, en van de provincie Sevilla. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. In 2007 had de stad 699.145 inwoners, en in de agglomeratie Sevilla wonen 1.317.098 mensen."
De reis verliep voorspoedig, tot we in Sevilla aankwamen en we enige tijd geen richtingsgevoel meer hadden. Uiteindelijk lukte het om bij ons hotel te komen en een tijdelijke parkeerplaats te bemachtigen. Daar konden we maar een paar uren staan en een tweede zoektocht naar een nabije parkeerplaats verliep helaas minder succesvol. Dus maar parkeren in de garage van het hotel, voor €12 per dag.
Met het OV reden we vervolgens het oude stadshart in en de rest van de middag hebben we gespendeerd aan stadswandelingen. Aardig pittig onder de heersende atmosferische omstandigheden en klauterpartijen. Bovendien had Myra reeds last van blaarvorming, maar ze hield kranig vol.
De stad Sevilla heeft een lange en interessante geschiedenis, dus de stadsverkenning bleek zeer de moeite waard.
"Een van de bekendste gebouwen van de stad is de kathedraal Maria de la Sede, het grootste kerkgebouw van Europa na de Sint-Pieter in Rome en de St Paul's Cathedral in Londen en de grootste gotische kathedraal ter wereld. Het symbool van de stad, de “Giralda”, maakt er deel van uit. Deze 96 meter hoge klokkentoren was oorspronkelijk een Moorse minaret, ooit de hoogste ter wereld. Volgens de legende mogen er in Sevilla geen hogere gebouwen gebouwd worden. Een ander boegbeeld van Sevilla is het 14e-eeuwse paleis Alcázar, een belangrijk voorbeeld van Mudéjar-architectuur. Samen met het Archivo General de Indias staan de kathedraal van Sevilla en het Alcázar sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO."




Aan het begin van de avond moesten we even bijkomen in het hotel, maar rond 20 uur gingen we opnieuw de warme stad in voor een diner en verkenning. Uiterst aangenaam!


De volgende dag konden we de stad nog beter verkennen, maar daarover morgen meer.

Geen opmerkingen: