maandag 17 mei 2010

Busted in Texas!

Het leven van een buienjager gaat zeker niet altijd over rozen. Lange autoritten, wachten op convectie, die soms niet brengt wat je er van had verwacht/gehoopt, of zelfs het compleet uitblijven van natte convectie. Als een dag niet bracht wat de buienjager van te voren verwacht had, wordt een dergelijke chase een bust genoemd. Een mislukking dus.
Vandaag hadden wij de tweede (min of meer) bust van deze vakantie, al waren de verwachtingen niet heel hoog gespannen en hebben we ook zeker wel buien gezien.
Deze buien waren echter van dertien in een dozijn, buien die je ook in de zomer in NL wel eens ziet. Veel onstabiliteit, maar weinig dynamiek. De stijgtorens tekenden vaak fraai af in de helderblauwe lucht en dat waren toch wel de hoogtepunten van de buienjacht.
Na zonsondergang hebben we weer voor een niet alledaags restaurant gekozen en daar was het eten wederom goed. Na het eten zagen we in het donker nog wel een bui fanatiek flitsen, maar erg fotogeniek was het niet.
Na een dag met ca 700 mijlen op de teller, zijn we beland in de Super8 motel in Big Spring, TX. Hier kunnen we morgen lekker lang uitslapen, we hoeven pas om 15 uur uit te checken. Als het goed is, ontstaan de buien overdag niet ver uit de buurt en hoeven we niet nodeloos mijlen op de teller te zetten.
Welterusten!

Geen opmerkingen: