dinsdag 4 mei 2010

Koud en nat

De maand is nog maar 4 dagen oud en nu is er al meer regen gevallen dan in de gehele afgelopen maand april. Nu was april wel een droge maand, maar de hoeveelheid en vooral ook duur van de neerslag in de afgelopen dagen is wel redelijk bijzonder. Het natte weer ging ook samen met uitzonderlijk lage temperaturen. Het is lang geleden dat het in de maand mei niet warmer dan 7 tot 10°C werd (Twente reken ik even niet mee, daar zorgden bepaalde festiviteiten voor een warmere atmosfeer).

Waar het volgende week waarschijnlijk ook nat is, is Oklahoma City in de VS. Daar zal het overigens wel wat warmer zijn dan 10 graden. Goede vooruitzichten voor onze chasevakantie toch??

Tenminste, als we er nog kunnen komen. Die verrekte Eyjafjallajökull is weer actiever aan het worden en zolang de stroming noordelijk blijft, is er de potentie dat er luchtruimen in onze omgeving op slot gaan...
Roel stelt al gekscherend voor om met de Holland - America Line te gaan varen, maar dan mogen we nu wel vertrekken, willen we volgende week het feest op de Plains meemaken.

Geen opmerkingen: