zaterdag 15 mei 2010

Goedemorgen vanuit Ozona

Een actieve chase in west TX gisteren, de beste tot nu toe! Momenteel hebben we niet al te veel tijd, want we moeten zo uitchecken, dus ik houd het kort. De foto's volgen ook later, we hebben toch wel meer dan 100 foto's per persoon gemaakt. Want gedurende 6 uren achtereen hebben we fraaie supercells kunnen volgen. Nee, helaas geen tornado, maar wel veel meso's met wall clouds. Het meest enerverend was toen we op een olieweggetje niet verder konden en door hagel overvallen werden. Uiteindelijk werden de stenen 2 tot 3" in grootte (5 tot 7.5 cm) en dat was op zijn zachts gezegd 'pretty scary'. De autoramen hebben het overleefd, maar de motorkap en het dak zijn veranderd in een poffertjespan. We zijn all risk verzekerd, dus dat moet geen probleem zijn, hopen we...
De bui hebben we vervolgens ZOwaarts gevolgd tot voorbij Ozona, aan de I-10 highway. Daar hebben we vooral bliksems aan de achterzijde van het complex gefotografeerd, zogenaamde anvil crawlers, bliksems die als het ware door het aambeeld kruipen.

Vandaag en ook de komende paar dagen blijven er kansen op zwaar weer in met name west TX. Een mooi woest en dessolaat gebied, beetje gelijkend op de Ardeche in Frankrijk, alleen stinkt het bijna overal naar olie (nee, niet uit de Golf van Mexico, het spuit hier gewoon uit de grond).
De hoeveelheid neerslag neemt behoorlijk toe in TX, de media staan dan ook vol van overstromingen. Hopelijk levert dat voor ons geen problemen op.
To be continued!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

jongens... heb je een fotootje van het dak en de motorkap?

Dave

Anoniem zei

he neef,

Ik begrijp uit je blog dat jullie nog niet alles hebben meegemaakt, waarvoor jullie gekomen zijn, maar dat er deze week weer fraai weer op komst is! Dan komt het vast goed!Heel veel fun, doe voorzichtig en maak nog maar meer mooie foto's!!!!

Liefs Annie en co