zaterdag 29 mei 2010

A day in the life of a regular American

Gisteren zijn we de hele dag in de stad Amarillo gebleven en hebben dingen gedaan die een gemiddelde Amerikaan ook op een weekenddag zou kunnen doen.
Als eerste zijn we downtown in gegaan, op zoek naar het kantoor van het lokale honkbalteam; the Amarillo Dillas. Die naam is dan weer afgeleid van het gordeldier dat hier rond loopt, de armadillo. Armadillo's zie je hier veel, maar dan alleen dood langs de weg. Bij het kantoor hebben we 3 kaarten voor de wedstrijd van vanavond gekocht: Amarillo - San Angelo.


Aangezien een ware tuinman ook af en toe interessante flora dient te aanschouwen, wilde ik wel graag naar de lokale botanische tuin en zo geschiede. De toegang was gratis en de tuin was ook niet heel groot, maar het zag er wel fraai uit.




Vervolgens zijn we naar de grootste mall van de stad gegaan. Roel loopt namelijk al een tijd met een behoorlijke airco opnening in zijn schoen rond en vond het tijd voor nieuwe stappers. Alhoewel dit het land van de grote basketballers is, bleek Roel zijn schoenmaat nergens op voorraad. Dumper zeg. Na wat rondgestruind te hebben, zagen we een bioscoop en kwamen we op het idee een film te bekijken. Het werd de laatste film van Scorsese: Shutter Island
Aardige film!


Na de film was het al bijna etenstijd en aangezien we zowel de fastfood als steaks een beetje flauw waren, besloten we om naar een Italiaans restaurant gegaan. En blijkbaar kwamen meer mensen op dat idee. Of het met het huidige Memorial Weekend te maken heeft, weten we niet, maar het was dermate druk dat we een soort tijdklok meekregen die af zou gaan als er een tafel vrij zou komen. Gelukkig bleef de wachttijd beperkt tot circa 20 minuten en daarna konden we genieten van overheerlijk eten. Zeer geslaagd!


Aansluitend hebben we een pool-café met meerdere pooltafels en tafelvoetbaltafels bezocht, waar we het tot middernacht hebben volgehouden.


Vandaag blijft de kans op chasebare buien minimaal en zullen we ons dus weer moeten zien te vermaken. We gaan sowieso honkbal kijken vanavond en wellicht gaan we eerst nog bowlen. "Has the whole world gone crazy? Am I the only one around here who gives a shit about the rules? Mark it zero!"

3 opmerkingen:

Myra zei

Een baseball wedstrijd kijken lijkt me te gek, zo'n typisch Amerikaans sfeertje! Maar... WHY... een botanische tuin, naar de film, Italiaans eten, poolen, bowlen?? Hebben jullie soms heimwee? ;-D

(haha nee hoor, geniet lekker)
x

Mark zei

Smokey, my friend, you are entering a world of pain.
...It's a league game, Smokey.

Anoniem zei

Dit vraagt om een reactie:

What's this day of rest shit? What's this bullshit? I don't fuckin' care! It don't matter to Jesus. But you're not foolin' me, man. You might fool the fucks in the league office, but you don't fool Jesus. This bush league psyche-out stuff. Laughable, man - ha ha! I would have fucked you in the *s* Saturday. I fuck you in the a** next Wednesday instead. Wooo! You got a date Wednesday, baby! :)