donderdag 27 mei 2010

Fraaie LP supercell in Texas!

Na een lange reis vanuit het noorden van Kansas, zijn we eergisteren teruggekeerd in Texas. Al vrij snel hadden we een supercell in de smiezen, welke een oostelijke trekrichting had. Vanuit het zuiden kwam echter ook een actieve multicell opzetten en deze trok naar het noorden. Helaas werd de supercell dus opgenomen in dit buiencomplex en was de kans op een tornado verkeken. Maar ten zuiden van Amarillo zat nog een kleine cel die naar het oosten trok en op de radar alle schijn van een supercell had. Nabij Nazareth (ja heus) hebben we de bui gevonden en rond zonsondergang kunnen aanschouwen. In de auto rijdend zagen we nog een kortdurende tornado, maar éénmaal de rem ingetrapt, loste deze alweer op. Later probeerde de bui nog een keer een tornado te produceren, maar zoals zo vaak bij LP supercells, ging dat niet van harte. Maar de aanblik op de kale updraft alleen al, was voor mij meer dan voldoende om het een geslaagde chase te noemen. De rotatie was zéér evident, zeker op de timelapse video. Deze zal later wel een keer toegevoegd worden, hieronder de foto's:














Gisteren hadden we gehoopt op dryline buien in New Mexico, maar meer dan buien op afstand en een aanblik op de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains heeft dat niet opgeleverd. Een bustje dus.
Laat in de avond hebben we wel kunnen genieten van een heerlijke maaltijd bij de Outback in Amarillo.
We verblijven momenteel trouwens tot zondagochtend in Motel6 East in Amarillo. Dit is het zelfde motel als waar ik tijdens mijn vorige chasecations in verbleef, een soort tweede thuis dus.
De chasekansen zijn de komende dagen minimaal, dus gaan we wat meer toeristje spelen. Vandaag staat een bezoek aan de Palo Duro Canyon op het programma. Het is er heerlijk zomers weer voor :)

3 opmerkingen:

Oscar van der Velde zei

juliie hebben toch weer steeds vrij ranzige foto's! Die timelapse ben ik erg benieuwd naar!

Ben zei

Een prachtige vangst, heren! Ik ben ook erg benieuwd naar de time lapse, moet er vrij bruut uitzien. Hopelijk komt er nog meer op jullie pad, maar de komende dagen zien er helaas vrij mager uit...

Myra zei

Wat een foto's weer! Veel plezier bij "The Grand Canyon of Texas" (ja ik ben maar weer op Wiki geweest).

X
(sorry heren, die is alleen voor Bernard)