vrijdag 7 september 2012

Coldplay geeft Malieveld kleur

Gisteravond zijn Rob en ik naar Den Haag afgereisd om het concert van Coldplay op het Malieveld bij te wonen. Het is alweer het derde concert dat de Britse band in ruim een jaar tijd in ons land geeft, maar nooit hebben ze voor zoveel Nederlandse fans gestaan als dit keer. Maar liefst 65-70.000 mensen schijnen er op het veld gestaan te hebben! Ons laatste Coldplay-concert dateert alweer van 2009, dus we waren benieuwd hoe de band zich ontwikkeld had.
Wij hebben het voorprogramma aan ons voorbij laten gaan en toen we even na 20 uur op het veld aankwamen, stond het er ook nog niet helemaal vol.

Bij de entree kreeg iedere bezoeker een polsbandje overhandigd en op de schermen bij het podium werd je duidelijk gemaakt dat je deze diende om te doen, want het was onderdeel van de show. Een klein beetje mysterieus,al was het wel duidelijk dat er iets met lichtjes gedaan zou worden.

Ondertussen begon het veld al lekker vol te stromen (bovenste foto via Coldplay.com website):

Bij het inzetten van het eerste nummer werd duidelijk waar de polsbandjes precies voor bedoeld waren. Ze werden op afstand bestuurd, min of meer op het ritme van de muziek, en door de verschillende oplichtende kleuren ontstond er direct een uitbundige sfeer op het veld:

Meer videos van het concert:


Al met al een visueel spektakel en de band maakte ook een goede start van de show. Na verloop van tijd begon het een beetje in te zakken (ze doen deze tour al maanden natuurlijk), maar Chris bleef energiek en zocht contact met het publiek.
Opnieuw vond ik de set wel wat kort (anderhalf uur of zo), maar ik kan niet zeggen dat ik veel liedjes gemist heb. Het oudere (en betere) werk leent zich nou eenmaal minder voor een show voor 70000 mensen.

De setlist van deze show.

Recensie van de Volkskrant
Recensie van NU.nl

Geen opmerkingen: