donderdag 6 september 2012

Uitfeest Utrecht

Koud terug in ons stadje was het afgelopen zondag tijd voor het Utrechts Uitfeest, de start van het nieuwe culturele seizoen.
Halverwege de middag gingen we eerst naar Lombok, alwaar Daklava te vinden was. Dit is een soort buurtfestival waarbij muzikanten vanaf dakterrassen en balkons optreden in een afgesloten binnentuin. Het was er behoorlijk druk en we konden geen lekker plekje bemachtigen, waardoor we niet lang bleven hangen.

Via een aantal omwegen kwamen we vervolgens in de Stadsschouwburg terecht. Hier hebben we een soort van teaser meegemaakt van het stuk Veel Gedoe Om Niks. De meeste hoofdrolspelers waren niet aanwezig maar de New Cool Collective speelde er lustig op los.
Daarna werd het tijd voor de voorstellingen op het Neude, waarbij de presentatie in handen was van acteur Kasper van Kooten:

Het hoogtepunt van de dag was wat mij betreft het optreden van de Utrechtse band Handsome Poets. We hadden ze vorig jaar al live gezien in het voorprogramma van Blof, maar sindsdien zijn ze mede dankzij NOS sportzomer een behoorlijke hit rijker:


Het diner hebben we genuttigd in India Port en mijn gerecht bleek behoorlijk pittig!
Daarna konden we naar het stadhuisplein waar een voorpremiere te zien was van de nieuwe film met Carice van Houten: Jackie. De eigenlijke premiere zal plaatsvinden op het NFF, eind september in Utrecht.


Een onderhoudende, tamelijk komische film met een behoorlijke verrassende wending richting het einde.

Geen opmerkingen: