zaterdag 1 september 2012

Vakantie Portugal - dag 1 en 2

Vorige week vrijdag verruilden Myra en ik Nederland voor het zonnige Portugal (kust bij Lissabon). In de avond vlogen we (helaas met een uur vertraging) op Lissabon, van waaruit we met een taxibusje naar ons hotel in Estoril (Vila Galé Estoril) gebracht werden. Behoudens de vertraging verliep de reis voorspoedig en vanuit het vliegtuigraampje had ik nog fraai zicht op convectie boven Frankrijk en de zonsondergang boven de Golf van Biskaje:

Na rond middernacht lokale tijd nog een diner op het terras genuttigd te hebben (ondanks enkele spatten motregen!) werd het bedtijd.
De volgende dag zijn we na een goed ontbijt begonnen aan een wandeling over de promenade van Estoril naar het nabijgelegen stadje Cascais en van daaruit nog iets verder naar het westen:

Onderweg hebben we genoten van het uitzicht, de fraaie gebouwen, enkele musea en een lunch op een terrasje.

In Cascais werd reeds een week het zogenaamde Festas do Mar (Feest van de Zee) gevierd en dat leverde elke avond concerten bij de haven op. Vanzelfsprekend hebben we hier ook even gekeken en we hebben heerlijk gegeten op een terras op één van de pleinen in het dorp/stadje.
Daarna hebben we de trein terug naar Estoril genomen.

Geen opmerkingen: