dinsdag 11 september 2012

EK Honkbal poulewedstrijden

Gisteren zijn Myra en ik voor het eerst toeschouwers geweest bij honkbalwedstrijden in Nederland en nog wel bij het Europees Kampioenschap! Deze wordt momenteel in 3 Nederlandse steden gehouden, waarbij Oranje de poulewedstrijden helaas alleen in Rotterdam speelt. In Utrecht wordt bij ons om de hoek, op de Paperclip, gespeeld, dus dit konden we niet aan ons voorbij laten gaan!

In de middag hebben we alleen het laatste deel gezien van de match tussen Kroatië en Rusland. Beide niet echt aansprekende teams, maar het was heerlijk weer om op de tribune in het zonnetje te zitten. Kroatië heeft de wedstrijd overigens gewonnen met 8-4 in 9 innings.

Veel spannender was de match die we 's avonds bijgewoond hebben, tussen Groot Brittannië en België. Ook geen echte topteams, maar ze waren wel behoorlijk aan elkaar gewaagd en we zaten gezellig tussen een groep Vlaamse fans.
Na 2½ uur spelen was de wedstrijd in het voordeel van België met 10-7 in 9 innings beslist.
Leuk om een keer mee te maken, al is het natuurlijk niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld een minor of major league wedstrijd in de VS. Tijden de dode spelmomenten was er vrijwel geen vermaak voor de fans, maar daar draait het dit EK natuurlijk ook niet om. Het Nederlands team (regerend wereldkampioen) doet trouwens goede zaken. Het wint vooral met grote cijfers, alleen van Tsjechië is met 2-3 verloren. Groot-Brittannië had eerder zelfs van Tsjechië gewonnen en Nederland wint dan weer met 17-0 van België. Dat België nu weer van Groot-Brittannië wint, geeft wel aan dat de uitslagen niet altijd van te voren vast staan.

Geen opmerkingen: