maandag 3 september 2012

Vakantie Portugal - dag 5

De vijfde dag van de vakantie begon in een kleine wereld: zeemist! Aangezien de zeewatertemperatuur circa 19°C bedroeg, zal het dauwpunt er dus ook in de buurt gezeten hebben. Lekkere klamme lucht dus.

In de loop van de ochtend begon de mist op te trekken en dat gaf vanuit de trein nog een fraai zicht op de Ponte 25 de Abril. Net de Golden Gate bij San Fransisco!

Ons eerste doel van de dag was het voormalige Expo '98 terrein: Parque das Nações.
We hebben een uitgebreide wandeling over het terrein gedaan (bleek niet bijster boeiend, maar wel een mooi zicht op de Vasco da Gama-brug (ruim 17 kilometer lange tuibrug over de Taag ten oosten van Lissabon)), hebben een ritje met de kabelbaan gemaakt en natuurlijk een bezoek gebracht aan het Oceanário de Lisboa,één der grootste zoutwateraquaria ter wereld!

Hierna zijn we met de metro terug naar het oude centrum van Lissabon gegaan. Na een goede daad verricht door Myra, werd het tijd voor ons eerste tramritje. De trams zitten dermate vol met toeristen, dat het eigenlijk geen prettige ritjes zijn en na een paar haltes hadden we er ook wel weer genoeg van. Tijd voor de lunch; vis op het terras!

De rest van de middag hebben we lekker de toerist uitgehangen door ondermeer een bezoek te brengen aan het Castelo de São Jorge en de Santa Justa-Lift.

Geen opmerkingen: